Přeskočit na navigaci

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Články » Nejlepší vyhlídky na metropoli jsou nejen z Petřína nebo z žižkovské věže


Články o pražských hřištích

Související

Poslední články

Nejčtenější

Nejlepší vyhlídky na metropoli jsou nejen z Petřína nebo z žižkovské věže [24.9.2004]

Autor: HANUŠ HANSLÍK | Městská část: Praha 5

Oblíbené pražské vyhlídky, které nabízí například petřínský vrch, nejsou zdaleka jediné, jež poskytují výjimečné pohledy na metropoli. V posledních letech vzniklo v Praze několik míst, která nabízejí přinejmenším totéž, ale tolik navštěvovaná zatím nejsou.

Jedním z nejzajímavějších je park Sacré Coeur na Smíchově. Vznikl úpravami dříve neudržovaných zahrad v blízkosti bývalého stejnojmenného kláštera. Ačkoliv tento park neleží zdaleka tak vysoko jako vrchol Petřína, nabízí výjimečné pohledy na město.

Stačí vyběhnout z nákupního centra

Jak se do parku dostanete? Velmi jednoduše. Přímo z obchodního centra Nový Smíchov sem vede lávka přes Kartouzskou ulici. Pak stačí vystoupat několik schodů a centrum města před vámi leží jako na dlani.

Jižním směrem jsou z parku zatím vidět jeřáby na stavbách dalších smíchovských center. Východním směrem je však vidět celé centrum metropole. Místo je hodně vyhledávané zahraničními turisty. Pražané ho však zatím ve větší míře "neobjevili". Podobně netradiční pohledy na město poskytuje i protější kopec Mrázovka. Parky na tomto kopci v posledních letech také procházejí novými úpravami.

Netradiční pohledy ze severu města

Zajímavé pohledy na Prahu se odkrývají i z dalších, dříve nepřístupných míst. Je jím například cesta k nedávno otevřenému skleníku Fata Morgana v trojské botanické zahradě. Odtud je vidět Praha včetně Hradu zcela jinak, než jak ji znají turisté z pohlednic.

Někdy ani není třeba na vyhlídku chodit pěšky, stačí jen vystoupit z autobusu či auta. To se týká například autobusové zastávky Platónova na modřanském sídlišti. Zastávka nabízí výjimečný pohled na část jihu metropole.

Oblíbený Vyšehrad

Mezi nejoblíbenější místa Pražanů patří stále Vyšehrad. Procházka po jeho hradbách je výjimečná tím, že nabízí pohledy téměř na celé město - do všech světových stran. Také proto je hned několik snímků na této dvoustraně pořízeno právě z Vyšehradu. Nevíte, kam na podzimní procházku? Jednoduché řešení. Stačí si jen vybrat.

Z HRADEB

Chodíte se procházet na vyšehradské hradby? Pokud ne, rozhodně děláte chybu. Cesta vedoucí po ochozu hradeb nabízí udivující výhledy na všechny světové strany. Můžete se dívat proti proudu řeky až někam k vysílači Cukrák, zkoumat z výšky nuselské údolí nebo se zahledět třeba právě na Emauzy.

NA VĚŽ!

Petřínská rozhledna je sice krásná, ale tolik jako ze žižkovské věže z ní neuvidíte. Z této televizní věže můžete obdivovat nejenom Vinohrady.

ZVONAŘKA

Na část Vinohrad se Zvonařkou je hezký pohled i od hotelu Corinthia Towers.

POZNÁVÁTE?

Z parku Sacré Coeur se vám otevře i pohled na rozestavěné smíchovské budovy, které výrazně změnily tvář této čtvrti.

KOUZELNÝ HRAD

Pod termínem panorama Pražského hradu si lidí většinou vybaví rytinu z dávno neplatné stokoruny s Karlovým mostem v popředí. Nádherný pohled však nabízí téměř celé nábřeží. Například i místo nedaleko Čechova mostu.

↑ Nahoru

Komentáře

Komentářů: 0

Dosud nebyl vložen žádný komentář.


Vyhledávání
Tipy:
Levný webhosting

Hledáte spolehlivý a levný webhosting? Pak vyzkoušejte Český hosting. Jeden program se vším co potřebujete pro své www stránky.