Přeskočit na navigaci

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Články » Radnice Prahy 5 chystá další úpravy parků


Články o pražských hřištích

Související

Poslední články

Nejčtenější

Radnice Prahy 5 chystá další úpravy parků [18.8.2004]

Autor: Michal Burian | Městská část: Praha 5

Radnice Prahy 5 chystá další úpravy smíchovských parků. Na vrchu Mrázovka letos hodlá obnovit síť cest a chce rozšířit park Sacré Coeur. Pátá městská část také nechá vypracovat studii na úpravy dosud nerekonstruované části náměstí 14. října a zahrady vily Portheimka, řekl dnes novinářům místostarosta Petr Horák.

Vrch Mrázovka už radnice vyčistila od černých skládek a v zimě začala s údržbou tamních pozemků a zeleně. Horák poznamenal, že už v polovině 19. století byl vrch významným lesoparkem s řadou vyhlídek na město. Obnova zarostlých cest, které k nim dříve vedly, přijde na více než 1,8 milionu korun.

Park Sacré Coeur se rozšíří díky změnám v oplocení zahrady u bývalé školky, které je v havarijním stavu. Zrušením současného plotu a výstavbou nového za 750.000 korun se podle Horáka zpřístupní dalších 1,5 hektaru pozemků. Radnice předpokládá, že na nich na podzim vybuduje dětské hřiště.

Za dlouhodobější úkol místostarosta označil úpravy části centrálního smíchovského náměstí a zahrady Portheimky. Radnice plánuje obě plochy propojit. Změnit se má i bezprostřední okolí vily, která je nyní z několika stran zasazena do terénu. Cílem je to, aby prostor dostal historický ráz a příjemnou podobu, podotkl Horák.

Studie bude stát přes 200.000 korun. K navrženým úpravám se příští rok budou moci vyjádřit i obyvatelé, slíbil místostarosta.

↑ Nahoru

Komentáře

Komentářů: 0

Dosud nebyl vložen žádný komentář.


Vyhledávání
Tipy:
Levný webhosting

Hledáte spolehlivý a levný webhosting? Pak vyzkoušejte Český hosting. Jeden program se vším co potřebujete pro své www stránky.