Přeskočit na navigaci

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Články » Praha 5 opraví hřiště a sportoviště pro děti v Hlubočepech


Články o pražských hřištích

Související

Poslední články

Nejčtenější

Praha 5 opraví hřiště a sportoviště pro děti v Hlubočepech [18.6.2008]

Autor: MŠ | Městská část: Praha 5

Na základě postupného zlepšování kvality životního prostředí na území Prahy 5 schválila na svém červnovém zasedání Rada MČ Praha 5 další opravy a modernizace dětských hřišť v katastrálním území Hlubočepy, Praha 5.

„Shledáváme za potřebné revitalizovat dětská hřiště, především sportoviště ve vnitroblocích Barrandova. Dojde k doplnění herních prvků na stávající hřiště a přeměny zanedbaných ploch v hezká a především bezpečná dětská hřiště,“ řekl Milan Jančík, starosta MČ Praha 5.

V rámci sportovišť se jedná především o vyhranění stávajících asfaltových hřišť pro určité sporty, tzn. doplnění branek na fotbalová hřiště, basketbalových košů, tyčí pro sítě na nohejbal, tenis či volejbal a případné kombinace sportovních aktivit, dále vyznačení ohraničení hřišť podle typu sportu a další potřebné úpravy.

„Doplnění herních prvků sleduje potřeby barrandovských maminek a jejich připomínky vzešlé z místní ankety,“ připomíná ještě předkladatel návrhu a 1. zástupce starosty ing. Petr Horák.

Podle projektu budou na hřištích umístěny nové certifikované dětské hrací prvky vyhovující bezpečnostním normám. Mezi herní prvky, kterými bude hřiště vybaveno, patří pružinovka motocykl nebo slon. Dětské hřiště bude obsahovat také pískoviště, točidla a herní sestavy.

Celková cena oprav dosáhne bezmála 1 500 000,- Kč s DPH.

Dětská hřiště a sportoviště budou odpovídat současným platným normám, především ČSN DIN 18 916 a budou splňovat požadavky ve všech dalších souvisejících normách a předpisech v platném znění.

Zdroj:MČ Praha 5

↑ Nahoru

Komentáře

Komentářů: 0

Dosud nebyl vložen žádný komentář.


Vyhledávání
Tipy:
Levný webhosting

Hledáte spolehlivý a levný webhosting? Pak vyzkoušejte Český hosting. Jeden program se vším co potřebujete pro své www stránky.