Přeskočit na navigaci

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Články » Ve smíchovském parku Sacré Coeur budou nová dětská hřiště


Články o pražských hřištích

Související

Poslední články

Nejčtenější

Ve smíchovském parku Sacré Coeur budou nová dětská hřiště [7.9.2004]

Autor: Libuše Hanzalová | Městská část: Praha 5

Praha 5 pokračuje v obnově parku Sacré Coeur v centru Smíchova. Na výrazně svažitém a členitém prostoru, který navazuje na Stanici přírodovědců v Drtinově ulici, vybuduje víceúrovňové dětské hřiště. Práce budou zahájeny na podzim a možná se se je podaří dokončit ještě letos, řekl dnes ČTK mluvčí Prahy 5 Jiří Baumruk.

Loni smíchovská radnice zajistila hrubé pozemní práce a pozemek vyčistila od náletových stromů a nepořádku. Do konce roku tu mají být nejen nová hřiště, ale i cestičky a zeleň.

Dosud nevyužívaná část pozemku pod bývalou mateřskou školou bude podle projektu rozčleněna na několik částí. Budou na nich hřiště pro různé věkové skupiny dětí, uvedl místostarosta Petr Horák. Jedno hřiště bude určeno dětem do šesti let a dvě pro děti starší. Všechny herní prvky na hřištích budou splňovat přísné evropské normy bezpečnosti, ujistil.

Zejména starší děti podle místostarosty ocení, že ve svahu rokle vznikne velká skluzavka a lanová dráha. Smíchovská radnice vyčlenila na vybudování hřišť přes dva miliony korun.

Podstatná část bývalé klášterní zahrady byla upravena a zpřístupněna před třemi lety v červnu. Lidé si park poměrně rychle oblíbili a stále častěji ho navštěvují.

Zahrada někdejšího kláštera Nejsvětějšího srdce Ježíšova mezi Kartouzskou, Drtinovou a Holečkovou ulicí se stala veřejným parkem ve 30. letech minulého století. Poslední desetiletí o něj nikdo nepečoval a značně zpustl. Před třemi lety byly v parku zasazeny stovky vzrostlých stromů a keřů, vybudováno nové osvětlení, cesty a sportovní hřiště. Zásadní rekonstrukce, jež stála přibližně 11 milionů korun, v mnohém navázala na charakter původní klášterní zahrady s ovocným sadem.

↑ Nahoru

Komentáře

Komentářů: 0

Dosud nebyl vložen žádný komentář.


Vyhledávání
Tipy:
Levný webhosting

Hledáte spolehlivý a levný webhosting? Pak vyzkoušejte Český hosting. Jeden program se vším co potřebujete pro své www stránky.